Antwoord op veelgestelde vragen


Voor wie is het programma Dynamisch Voeren interessant?
De nieuwe manier van krachtvoerverstrekking Dynamisch Voeren is interessant voor alle melkveebedrijven. Er worden structurele saldoverbeteringen gehaald. Bovendien is het tijdrovende instellen van de voergift in de computer verleden tijd, omdat het systeem van Dynamisch Voeren dit volledig overneemt.

Is er een relatie tussen Dynamisch Voeren en de krachtvoersoort?
Via een normale rantsoenbenadering wordt de keuze voor het krachtvoer bepaald. Nadat deze keuze is gemaakt, komt Dynamisch Voeren in beeld. Het programma rekent met de waarden en prijzen van dit krachtvoer.

Ik hoef dus niet meer te werken met voercurves?
Met het programma Dynamisch Voeren zijn voercurves en het bijstellen van de curves verleden tijd. Het programma stelt elke dag volledig automatisch de juiste krachtvoergift in en doseert deze volautomatisch uit.

Kan ik nu al aan de slag met Dynamisch Voeren?
Natuurlijk, u kunt Dynamisch Voeren aanschaffen via Agrovision. Maar er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen. De belangrijkste zijn, dat u krachtvoerstations met koeherkenning hebt en automatische melkmeting. Bedrijven met een melkrobot zullen hieraan vaak voldoen.

Moet ik met een bepaald managementprogramma werken?
De communicatie tussen de centrale server en de bedrijfscomputer en procescomputer van de veehouder vindt plaats door middel van een module Proceskoppeling van het managementprogramma Comru, of een Stand-alone proceskoppeling.

Is het noodzakelijk om klant te zijn van Agrifirm, ForFarmers Hendrix, De Heus, AgruniekRijnvallei of Sikma Veevoeders?
Agrovision rolt het programma Dynamisch Voeren samen met Agrifirm, ForFarmers Hendrix, De Heus, AgruniekRijnvallei, DZ-Six Diervoeders en Sikma Veevoeders uit. Bij deze voerleveranciers is de praktische voerkennis rondom Dynamisch Voeren aanwezig. Het is dus zaak om klant te zijn van één van deze voerleveranciers.

Wat zijn de kosten voor Dynamisch Voeren?
De kosten hangen samen met de bedrijfsgrootte. Een bedrijf met 80 melkkoeien betaalt voor een abonnement € 525,- per jaar. Dit bedrag is inclusief de standalone-koppeling, voor een bedrijf met Comru vallen de kosten lager uit.

Wie doet de technische ondersteuning?
Voor hulp bij de installatie en een eventuele extra training kunt u bellen met de afdeling support van Agrovision. Ook voor vragen over het programma Dynamisch Voeren kunt u daar terecht.

Wie doet de veevoedkundige ondersteuning?
Voor informatie op veevoedkundig gebied kunt u terecht bij de voorlichter van uw voerleverancier.

Met welke procescomputer is Dynamisch Voeren mogelijk?
Dynamisch Voeren is mogelijk met de meeste procescomputers. Klik hier voor de complete lijst.

Kan ik ook een Dynamisch Voeren training volgen?
Jazeker kan dat, kijk naar de mogelijkheden: http://www.agrovision.nl/agrarier/hulp-advies/trainingen/trainingen-melkvee/