Krachtvoerberekening nieuwe stijl

Melkkoeien voeren volgens het systeem van normvoedering vraagt aandacht en tijd: de krachtvoergift moet voortdurend aan de behoefte van de koe worden bijgesteld. Agrovision introduceert de revolutie op het gebied van de krachtvoerstrekking bij melkvee: het programma Dynamisch Voeren. De krachtvoergift wordt dagelijks volautomatisch berekend en ingesteld. Dynamisch Voeren is gebaseerd op de wetenschap dat niet elke koe op dezelfde efficiënte manier krachtvoer omzet in melk. Doordat bij Dynamisch Voeren niet naar behoefte maar op respons wordt gevoerd, is het resultaat een saldowinst van € 10.000,- per jaar voor een bedrijf met zeventig melkkoeien.

Nieuws

Vier mengvoerleveranciers verdienen Dynamisch Voeren Goud

Agrovision introduceert per 1 oktober Dynamisch Voeren Goud Certificering. Mengvoerleveranciers die zich actief inzetten voor Dynamisch Voeren en adviseurs in dienst hebben die voldoende kennis hebben om hun klanten goed te adviseren over dynamisch voeren.
ForFarmers, Agrifirm, AgruniekRijnvallei en
De Heus dynamischvoeren-adviseur-goud-180ontvingen allen het goud certificaat. 

 

- Win een gratis risico analyse t.w.v. 500 euro!

- Minder melk per koe, maar wel beter saldo

Hendrik Arends van Agrifirm Feed:

'Veehouders moeten kunnen kiezen uit verschillende voerstrategieën. Je kiest wat bij je bedrijf past. De strategie die je als boer het beste resultaat levert. Dat telt. De praktijk leert ons dat Dynamisch Voeren bij zeer variërende melk en voerprijzen de melkveehouder de laatste 3 à 4 jaar zeker 50 euro per koe per jaar extra voersaldo oplevert. Agrifirm helpt daar graag aan mee. Wij zijn graag met Dynamisch Voeren de schakel in succes.'